Ja koledzy robiłem swojego combiaczka w Mysłowicach i jestem zadowolony. Szybki z tyłu trzeba raczej wyjąć i rozbierać tapicerki ,przód też przyciemniłem ale na przeglądzie darłem przy diagnoście i zostałem przy samym tyle. Gość robi już pare ładnych lat... Ceny od 400-500zł.
Problem z kontrolką AIRBAG
Zwiń
X
-
Problem z kontrolką AIRBAG
Witam mam mianowicie taki problem wymieniałem dzisiaj manetkę od migaczy więc musiałem ściągnąć całą poduszkę i ją odłączyć zdjąć kierownicę itd poskładałem wszystko jak powinno być ale teraz świeci się cały czas kontrolka od AIRBAGU nie wiem czy coś źle podłączyłem ? a może to normalne po odłączeniu poduchy dodam jeszcze że robiłem to wszystko na podłączonym akumulatorze gdyż posiadam alarm a gdy odłączę akumulator to zaczyna wyć a nie posiadam kluczyka aby go wyłączyć.
-
-
Zamieszczone przez eloasdfna podłączonym akumulatorze
Zamieszczone przez cysterniarznajlepiej pod vaga wpiąć i błędy sprawdzićprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eloasdfNo dobra a jak nie mam VAGA to nie da się tego zrobić w jakiś inny sposób
czasem to pomagaprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Hello :-) Również mam pytanie odnośnie poduchy w OC I kombi 110km tdi. Sprawa ma się tak, że poprosiłem dzisiaj kumpla o podłączenie jego VAG-a do mojej octavki celem sprawdzenia, czy nie ma jakichś nieprawidłowości. Program wykrył błąd: 00532 - Supply voltage B+ 07-10 Signal to low - intermittent. Wyczytałem w necie że to "moduł kontroli transmisji- napięcie zasilania (B+) usterka słabej baterii lub złe uziemienie". Nie mam pojęcia co z tym zrobić ponieważ przed podłączeniem jego Vag-a jak i po tym nie pali mi się żadna kontrolka od Airbaga. Komputer zaczął pokazywać jednak "Service INSP". W necie wyczytałem jednak, że podłączenie niefabrycznego Vaga może spowodować uszkodzzenie sterownika poduszki czy coś podobnego. Nie wiem czy mój koles ma fabryczny vag czy tez nie. Czy podłączać jego kompa ponownie i próbować wykasować "Service INSP" czy też lepiej tego nie robić????
Z góry dzieki za pomoc
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fallonKomputer zaczął pokazywać jednak "Service INSP".
Komentarz
-
-
Witam. Jak zapala się i potem gaśnie kontrolka Air Bag to niczego nie zepsuliście. Też miałem czasem opory przed używaniem tej opcji ale nigdy nic złego mnie nie spotkało. Polecam Polski Vag 4.9 tam takiej pułapki nie ma. Insp to nic innego jak przypomnienie o konieczności dokonania przrglądu okresowego i nie ma nic wspólnego z waszą dzaiłalnością. Pozdrawiam.Witek
Komentarz
-
-
to zależy ktory macie rok produkcji niuni koledzy i jakiego vaga. ja robiłem sobie analize kompa w aucie ostatnio i np. vag 311.2 automatycznie omija adress 15 - odpowiedzialny za airbagi. kiedy odpaliłem go bezposrednio po adresie poduch wyskoczylo przed scanem , ze ten vag moze być nie dokonca kompatybilny z poduchami w autach z produkcji 2000-2001, ja mam 2004 wiec smiało poszedlem dalej i wszystko bylo si.
nie wiem jak jest w innych vagach, ale moze to tez byc zrodlo problemu, np. u fallona.
Komentarz
-
Komentarz